Slibning

 
 

Udvendig og indvendig var det  min mening, at der skulle slibes på god gammeldags maner, med muskler og knofedt.

Da je
g kom igang, fik jeg hurtigt en anden mening: det tog alt for lang tid. Det endte med, at jeg sprang på cyklen og kørte ud til det nærmeste byggemarked. Jeg købte en excentersliber med varibel hastighed og langsom opstart, hvilket viste sig at være en god ting. Jeg købte også lidt sandpapir til
maskinen. Korn 60 - 80 og 120. Jeg startede forsigtigt op med korn 120 ved lav hastighed, men der skete ikke noget - heller ikke ved høj hastighed. Hurtigt kom
korn 80 på, men det var også for langsomt. Så var der kun korn 60 tilbage. Det køre bare derudad med fuldt knald på.
Under hele projektet har jeg skrabet lim af den ene side, og høvlet lidt i listerne. Derfor var den nem at få grovslebet (ca. 2 timer). Den anden side, hvor jeg ikke havde skrabet, tog noget længere tid, at få slebet ned.
Jeg kan kun anbefale at bruge en bugthøvl, eller en lille høvl til at tage det værste lim af, inden du starter med sliberiet. Husk at høvle med årene i træet, ellers flår du træet op.

Det er vigtigt at gemme slibestøvet, da det skal bruges til at spartle revner og huller ud.

Efter stævnen (den i hårdttræ) er monteret, samt div huller og sprækker er spartlet ud, skal hele båden have den sidste tur med korn 80, inden første gang epoxy.







































 

Slibning udvendig