Kano

 
Efter skroget har fået epoxy indvendigt, skal det slibes over. Så bliver det glat, der hvor træet har rejst sig. Hvis der er steder med limrester eller andet, du skal have rettet, så er det nu. Senere vil det blive meget mere besværligt.


Rul dugen ud og læg den, så den har ca. 5 cm dug ud over kanten. For at dugen ikke glider ned, kan du sætte klemmer i kanten. Klip dugen til indvendig, så den flugter jævnt gennem båden. I enderne klippes dugen, så den lige når ud til stævnen.
Start med at give epoxy midt på båden, og arbejd dig ud til hver side skiftevis.

At lægge glasfiber indvendig er meget anderledes, end at lægge det på udvendig.

På den udvendige side ligger glasfiberdugen sig til overfladen. Den indvendig side runder, så du skal passe på ikke at trække for meget i dugen, for så slipper den skroget, og der vil blive en stor luftlomme. Dette er ikke et projekt du lige ordner på en time. Ha’ god tid og rul meget langsom epoxyen ind i dugen, kontroller hele tiden det stykke du lige har været i gemmen for luftlommer. Der skal ikke meget til at rykke dugen fra skroget.

Luftlommer kan også opstå under procesen, når epoxyen hærder op, og den varme, der opstår, får træet til at udvide luften, der er i træet.

Jeg tror ikke, det er derfor jeg har fået luftlommer, da temperaturen næsten var på 28 grader. På en vinterdag med 15 grader i lokalet, vil det være god ide at stille en eller flere lamper/varmeblæser op under båden og dække det af med et stykke plastik, så varmen ikke bare forsvinder i det blå.

Hvis uheldet er ude, er det ikke så slemt at rette op på. Tag et blad fra en hobbykniv, sæt et stykke tape på overkanten, bøj det let og skær løs. Det går hurtigt, kan jeg trøste dig med, men det udsætter projektet en dag.



























 

Glasfiber indvendig